Kaspersky
Question

KIS2020, My ethernet connection can't set local or trust network.




It blocks file sharing. I have to set packet rules to Allow both on Local Services (UDP) and Local Services (TCP).

60 replies

Userlevel 7
Badge +6
I think the current patch 'd' was pushed in unplanned. It fixes another problem.
The solution will most likely come with patch 'e'.
Userlevel 7
Badge +6
Hi @FLOOD,
I think the patch planned as 'd' is now coming as patch 'e' mid October.
The final decision is of course up to the developers.
Userlevel 6
Badge +3
Bug happen on my Windows 10 Enterprise.
I assume that the problem is not with the version of the operating system, but with the version of the anti-virus software, specifically with 20
I have the same problem. I contacted tech support and they told it is a bug of KIS2020 and told me to uninstall it and install version 2019. My question is why this bug exist on version that was tested more then year and released to public. Shame Kaspersky!!!
Userlevel 3
Badge
This bug was submitted by beta testers on EAP portal when 2020 version was beta and it still here with patch C...
Userlevel 7
Badge +1
Please contact Tech Support: https://my.kaspersky.com/support/

Please attach the following items to your Tech Support request:

a. Description of the issue.
b. Screenshot, as needed.
c. GSI
Userlevel 1
@FLOOD thanks for sharing but unfortunately that didn't solve my problem 😅
Userlevel 7
Badge +4
To all : Please see above quote from Schulte

"I think the current patch 'd' was pushed in unplanned. It fixes another problem.
The solution will most likely come with patch 'e'."
Userlevel 1
I have the same problem when i had KTS 2020 (c) the tech support told me it was a bug and for working around to rollback to KTS 2019. Now, i'm currently using the Kaspersky total 2020 patch (d) but the problem still persists 🤷🏽
Userlevel 1

I have the same problem when i had KTS 2020 (c) the tech support told me it was a bug and for working around to rollback to KTS 2019. Now, i'm currently using the Kaspersky total 2020 patch (d) but the problem still persists 🤷🏽The latest patch of Kaspersky 2019 is (g) not (d). And by the Kaspersky 2019 is working correctly.



I have no issue with Kaspersky 2019, i am currently talking about Kaspersky 2020 (d)
because they told me the Kaspersky 2020 (d) will fix this problem but the problem still persists with the latest patch of Kaspersky 2020 (d).
Userlevel 1
Hello @FLOOD n everyone, I have to update you all after doing the reinstalling, I have noticed that i still got KTS 2020 (c) . I have no clue how i even got that patch (d). I apologize for the misunderstanding. 🙏🏼😰

Tech support told me "they will fix it in the upcoming patch "D" for 2020 product line in the mid of October."

Cheers!😉
Userlevel 1

I'd like to apologise for giving "guidance" that made your patch(d) vanish😥. I hope it comes back!
= Nah its okay! dont worry about it😊 I may have to wait a few days for it, I will of course keep you posted . Thank you again! 👍

  • Have you run a manual database update, since the reinstall?
= Yep iv 😊

Userlevel 6
Badge +6
Hi, @Somchai ,
Try reinstalling the Kaspersky Internet Security with kavremover: https://support.kaspersky.com/common/uninstall/1464#block2
You can also try reinstalling the network card drivers.
Userlevel 6
Badge +3
  • Public network: recommended for networks that are not protected by anti-virus applications, firewalls or filters. This status prevents other network users from accessing the files on your computer, or any printers connected to it. IThis status is assigned to the internet by default.
https://support.kaspersky.com/14314
Userlevel 7
Badge +6
Tech support told me "they will fix it in the upcoming patch "D" for 2020 product line, mid October."

Hello @Vitalik93, @Somchai, @grafcable, @Jassie_Dave, @richbuff, @kmscom, @Friend & @Schulte - you know the post, you've been a major contributor🙂
@AMD-OPA says:
qte: "I have now found a solution for the Prob, (Win 10Pro - 1903 - x64)
Have just reset the network times.
Local network is now displayed permanently, funzt me now for 2 days.
To find under => "Settings" => "Network and Internet" => "Reset network" unqte
---
If you wish to read whole post, unless you speak German, use Dr. Google's translator😉
---
Userlevel 7
Badge +6
@FLOOD thanks for sharing but unfortunately that didn't solve my problem 😅
Hello @Jassie_Dave,
Thanks for posting back🙏.
I appreciate you testing. As I was updating this post, a thought snuck into my mind, "cripes, what if this makes @Jassie_Dave's entire network vanish😱?",
I posted with some trepidation!
I'm relieved you still have a network - fixed or not😉.
Roll on October!
Best regards
Userlevel 3

When I updated the Chipset INF Utility (https://downloadcenter.intel.com/download/28182?product=125903) all my NIC disappeared:

I have patch (e).

Reinstalled KIS 2020 I have all the networks again.

 

Userlevel 7
Badge +6
I have the same problem with KTS2020 (c), tech support told me it was a bug and for working around to rollback to KTS 2019. Now, i'm currently using KTS2020 (d), the problem still persists 🤷🏽
Hello @Jassie_Dave,
Welcome!
Have you "re-reported" to Technical Support?
Please let us know what they advise?
  • Also, I'll have to put my skates on, my KTS is still (c)🤔
Thank you🙏🏽
Userlevel 1

I have the same problem with KTS2020 (c), tech support told me it was a bug and for working around to rollback to KTS 2019. Now, i'm currently using KTS2020 (d), the problem still persists 🤷🏽Hello @Jassie_Dave,
Welcome!
Have you "re-reported" to Technical Support?
Please let us know what they advise?
  • Also, I'll have to put my skates on, my KTS is still (c) 🤔
Thank you🙏🏽



I haven't told them yet, I have just noticed this patch (d) n will report them later, cheers 👍🏼

I have the same problem when i had KTS 2020 (c) the tech support told me it was a bug and for working around to rollback to KTS 2019. Now, i'm currently using the Kaspersky total 2020 patch (d) but the problem still persists 🤷🏽
The latest patch of Kaspersky 2019 is (g) not (d). And by the Kaspersky 2019 is working correctly.
Userlevel 7
Badge +6
Patch D didn't fix this problem
Hello @grafcable,
Patch(d) was an unplanned fix for other problems.
Patch(e), due mid to late October, is the patch to look out for.
When (e) has been applied, make sure you reboot your device using FULL shutdown and run a manual database update after the device is started and logged back in.
Please update us if (e) fixes the issue?
Thank you
Patch (f) still not fix. 👴🏼
Same here. KIS 2020 still no fix
Userlevel 7
Badge +6
Hello @grafcable,
Welcome again!
Do you have patch(e)?
Patch(e), due mid to late October, is the patch to look out for.
When (e) has been applied, make sure you reboot your device using FULL shutdown and run a manual database update after the device is started and logged back in.
Please update us if (e) fixes the issue?
Thank you

Any information about this issue? Did it fixed already?

Userlevel 7
Badge +6

Hello @grafcable,

Welcome again. 

Is your KIS software updated to patch(E)? 

To apply the patch, please ensure your computer is shutdown/rebooted and restarted.

Patch E includes fix for "issue with network properties, when not all available Wi-Fi networks were displayed"

Please let us know?

Thank you

Reply / Ответить