Kaspersky
Question

KIS2020, My ethernet connection can't set local or trust network.




It blocks file sharing. I have to set packet rules to Allow both on Local Services (UDP) and Local Services (TCP).

60 replies

Userlevel 3

When I updated the Chipset INF Utility (https://downloadcenter.intel.com/download/28182?product=125903) all my NIC disappeared:

I have patch (e).

Reinstalled KIS 2020 I have all the networks again.

 

Userlevel 1

@Berny i will contact them later, thank you.

You are welcome. 

When done please tell us the INC number of your request you submitted to K-Lab Tech Support.

 

@Berny My request INC000010943231

 

Thank you.

Userlevel 7
Badge +6

 Hi,  I’m not talking about WiFi network. My connection is ethernet cable and it has this problem

Hello @grafcable,

  1. Has (your) KIS updated to patch(E)? 
  2. Have you fully disconnected your physical network devices and allowed Windows to reconfigure?
  3. Have you contacted Kasppersky Technical Support? 

Thank you.

Userlevel 7
Badge +4

@Berny i will contact them later, thank you.

You are welcome. 

When done please tell us the INC number of your request you submitted to K-Lab Tech Support.

Hello @grafcable,

Welcome again. 

Is your KIS software updated to patch(E)? 

To apply the patch, please ensure your computer is shutdown/rebooted and restarted.

Patch E includes fix for "issue with network properties, when not all available Wi-Fi networks were displayed"

Please let us know?

Thank you


Hi,

I’m not talking about WiFi network. My connection is ethernet cable and it has this problem

Userlevel 7
Badge +6

Hello  @Jassie_Dave,

Thank you:pray_tone3:

Why do you have 3 KSDE’s? 

Have you done a full KIS reset? 

Have you done a clean install? 

Do try these & SM and let me know please?

Thanks!

 

Userlevel 1

@Berny i will contact them later, thank you.

 

Userlevel 1

Hello @FLOOD :raising_hand_tone2:  sorry for the delay in response, ive just been so busy at work.

Welcome,

  1. Sorry, I haven't checked everything thoroughly in SafeMode yet.
  2. Here you go, I have tried to reset network again but didn’t solve too.

 

  1. I have attached the report that you requested.

Thank you.

Userlevel 7
Badge +4

Also, please contact K-Lab Technical Support https://center.kaspersky.com 

Userlevel 7
Badge +6

Hello @Jassie_Dave,

Welcome back!

  1. Have you checked with Windows in SafeMode with Networking?
  2. May we have images of the issue as it is for you today?
  3. KIS Reports, please export ALL Events report, (select 24hrs), save the report as a text file (*.txt), attach to your post please?

Thank you. 

Userlevel 1

Kaspersky (e) didn't fix the problem :disappointed_relieved:  

 

 

Userlevel 7
Badge +4

Patch “E” is gradually rolling out now ;

https://support.kaspersky.com/14378

Userlevel 7
Badge +6

Hello @grafcable,

Welcome again. 

Is your KIS software updated to patch(E)? 

To apply the patch, please ensure your computer is shutdown/rebooted and restarted.

Patch E includes fix for "issue with network properties, when not all available Wi-Fi networks were displayed"

Please let us know?

Thank you

Any information about this issue? Did it fixed already?

Userlevel 7
Badge +6
Same issue here, KTS 20.0.14.1085(d). Any chance there's a more definite update on when the fix should be expected?
Hello @ComputerDave,
Welcome!
Unfortunately, the only patch(e) eta information available is mid to late October.
Because patch distributions are staggered, the Kaspersky advice - mid month to eom, allows the patch to be rolled out to all regions across the globe.
Thank you.
Same issue here running KTS 20.0.14.1085(d). Network properties window only shows "Other networks - Internet - Public" and if I try to change the Network type, "Trusted" and "Local" are both grayed out. Also cannot edit or delete the connection, even with the NIC disabled in control panel. Definitely wasn't a problem in KTS 19 - I rely heavily on being able to connect to UNC shares and/or RDP - in KTS 20, I now can't do either.

Network setup is
Internet->Cable Modem (not bridged)->ASUS WiFi Router (not bridged)->Systems (mix of wired & WiFi).

OS is Win10 Home and Pro.

Previous KTS was 19.0.0.1088(g)

Any chance there's a more definite update on when the fix should be expected? We're just about to the tentative release date of mid-October and I'd really rather not have to revert some of my boxes back to 19 just so I can keep using them - especially if the fix will be out in like a week or so.

Thanks!
Userlevel 7
Badge +4
natong wrote:I run these command to update.


It looks like you are on an update server providing a Beta Patch
Userlevel 7
Badge +6
Hello @natong,
According to Kaspersky Technical Support, patch(e) will be distributed mid to late October, so maybe you have (f) without (e).
(imo) wait for the official distribution of (e), test the issue, if the problem persists, contact Technical Support.
Thank you
code:
"C:\Program Files (x86)\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 20.0\avp.com" update http://dnl-test.kaspersky-labs.com/test/ap



I run these command to update.
Userlevel 7
Badge +6
Hello @natong,
Thank you for posting back. I didn't know (f) has been released🤔
Kaspersky Internet Security 20 release notes
Best regards
my version is KIS 20.0.14.1085 (f)
Windows 10 x64 Enterprise 1809 17763.805
Userlevel 7
Badge +6
Hello @grafcable,
Welcome again!
Do you have patch(e)?
Patch(e), due mid to late October, is the patch to look out for.
When (e) has been applied, make sure you reboot your device using FULL shutdown and run a manual database update after the device is started and logged back in.
Please update us if (e) fixes the issue?
Thank you
Patch (f) still not fix. 👴🏼
Same here. KIS 2020 still no fix
Userlevel 7
Badge +6
Patch (f) still not fix. 👴🏼
Hello @natong,
Welcome!
Which KIS version do you have?
Please let us know?
Thank you🙏🏽.
Patch (f) still not fix. 👴🏼

Reply / Ответить