Kaspersky
Solved

KIS 21 blocks 192.168.1.1 (The connection was reset)



Show first post

30 replies

Userlevel 7
Badge +11

Hello @George1979,

Thank you for the update:ok_hand_tone3:

KIS 21.2 (MR2) from Kaspersky Global www

 

 

 

Please let us know the outcome?

Thank you:pray_tone3:

Flood:whale: +:whale2:

Resource:

KIS 21.1 & 21.2 release notes

Userlevel 7
Badge +11

Hi again @Flood and Flood's wife , I found the version and installed 21.2.16.590. The problem is still there. I opened a ticket to support to resolve it. It used to work fine until a few days when it hadn’t updated to KIS21… In the meantime is there anything else I can do? Best regards, George

 

Hello @George1979

Thank you for the update & for creating a Technical Support request:ok_hand_tone3:→ that would’ve been our advice. 

Looking thru the topic history, @Wesly.Zhang has asked

qte

In the browser address bar, after inputting 192.168.1.1 and pressing enter, the content of the address bar will be change from 192.168.1.1 to some domain or some characters? If “yes”, the product maybe blocking a redirection and resetting it.”

  1. Please tell the result?
  2. May we have a full screen image? 
  3. Please tell us the specific model of the router?

& wait patiently for @Wesly.Zhang, to (please) engage, he clearly has some thoughts about the problem.  

If you’ve not included a GSI & Windows Logs, in the support request, please do so, also, include the URL to this topic. 

If accessing the router is a show stopper, the only solution we can think of is to reinstall v20; if you wish to do that, you’ll need to request the V20 installer from Support as it’s not available in the Kaspersky product builds repository

@Wesly.Zhang, please contribute when you have time? 

Thank you:pray_tone3:

Flood:whale: +:whale2:

Userlevel 7
Badge +11

What I ‘ve done to move on? Well having KIS 21 uninstalled I realized that from 192.168.1.1 the address, because of router’s menu, was becoming http://192.168.1.1/html/login/index.html

I added this address to my favorites and I can access it with KIS 21 installed and active.

Hello @el_arantis,

Thank you so much for updating us:ok_hand_tone3:

  • So, you found a solution, that’s tremendous, well done:clap_tone3: !

Thank you:pray_tone3:

Flood:whale: +:whale2:

Hi!

 

What worked for me for this problem was to do what is described here (see answer):

 

 

but for all traffic, not just encrypted traffic.

 

It is a pain since you have to do it on a per application/browser basis but at least this workaround actually works… Whitelisting in the web anti-virus and firewall and  changing the TCP and UDP traffic allowed as suggested by support does not work for this problem.

 

Have a nice day!

 

Nick

So to fix this you should:

  • Open Settings -> Firewall (Settings) → Application (network) rules.
  • Search for Firefox/Chrome/Edge, etc…
  • Double click on Firefox/Chrome/Edge, etc…
  • Go to tab Exclusions.
  • Make sure you choose check and chose "Do not scan all traffic” in the drop-down.
  • Check the option "Only for specified IP addresses".
  • Enter the IP address  of your router.
  • Save.

Note: The text shown in parenthesis is only shown when you are on that page, it is not shown on the menu entry.

 

It is a workaround but until a more permanent fix can be found this will get your modem access working.

 

This should work for both Kaspersky Internet Security and Kaspersky Total Security.

 

Have a nice day!

 

Nick

Reply