Kaspersky
Solved

KIS 2019 on W7 PC Freezes in Activation Window

  • 7 September 2019
  • 6 replies
  • 356 views

Userlevel 1
Have installed KIS 2019 on a W7 64bit PC. The product installs but when it gets
to the Activation window it freezes and I cannot do anything with it except to close it via the Task Manager.

When I reboot the PC the Activation Window comes up but it remains frozen.

There are no conflicting products on the PC and I have tried a reinstall.

I have a valid Activation code.

Can anyone offer any advice on what to do please.

icon

Best answer by techquest 10 September 2019, 18:40

View original

This topic has been closed for comments

6 replies

Userlevel 7
Badge +9
Welcome. Please contact the Techinical Support :

https://center.kaspersky.com

https://support.kaspersky.com/b2c
Userlevel 3
Badge
Also, plus Berny post above,

Don't know the cause of your issue but whilst waiting for Technical Support I would try clicking on my Kaspersky on that dialogue box (bottom left), log into my Kaspersky (sign up if you haven't done so before), add your activation code at the bottom of the licence page then apply it to your pc from in there.
Userlevel 1
Welcome. Please contact the Techinical Support :

https://center.kaspersky.com

https://support.kaspersky.com/b2c



Thanks for your response I will be contacting them tomorrow as I assume Sunday is a day off.
Userlevel 1
Don't know the cause of your issue but whilst waiting for Technical Support I would try clicking on my Kaspersky on that dialogue box (bottom left), log into my Kaspersky (sign up if you haven't done so before), add your activation code at the bottom of the licence page then apply it to your pc from in there.

Thanks for your input. I can't do what you suggest as no matter what you do with that window it is completely frozen, therefore no tab on it works.
Userlevel 7
Badge +9
I will be contacting them tomorrow

Also , please provide to K-Lab Tech Support :
1) Description of the probem
2) Screenshot
3) GSI Log
Userlevel 1
Thanks everyone for the responses

I can now confirm why this happened and maybe it will be useful to others for the future.

I was using TeamViewer to connect remotely to one of my laptops to install KIS. The installation was straight forward. But what I discovered is that when I went to Activate KIS the window froze. This was caused by TeamViewer itself as it apparently has some kind of issue with that final process. So having thought about it when I asked someone to Activate KIS when I closed down the TeamViewer session and was not involved, KIS went through with the Activation process with no issue.

So I guess we all live and learn and now I will be forever aware of that particular issue.

Hope this helps someone in future.

Kind regards