Kaspersky
Solved

agents and KES are inactive


Good morning all;
we are currently using the KCS 10 solution,

Lately we have upgraded from KCS 10 to KCS 11 after finishing the configuration I cannot manage user workstations, all agents and KES are inactive, I need help.

BY reinstalling the agent it is fixed but how can i do for 400 Pcs ? for advanced please.

thank you,

icon

Best answer by Caos 4 February 2020, 13:47

View original

15 replies

:sweat:

please i am really stuck :sweat:   someone can advance me, something forgotten or to check,

the agents no longer communicate with the server?

Userlevel 7
Badge +9

@kasam31 Welcome. 

You opened the same Topic in the French Section 
https://community.kaspersky.com/b2c-forum-des-utilisateurs-francais-66/agent-ne-communique-plus-avec-le-serveur-kaspersky-6891

Where do you want to continue ?

 

yes i opened to get the maximum reply but i prefer the french section.

you are the only one who reply me :disappointed:

thanks.

Userlevel 7
Badge +11

Hi,

Please upload the necessary information so that we can help you (Version and build of Kaspersky installed, OS and servicepack installed, upload your getsysteminfo (gsi) using the latest available version, to review it, etc ...).

To generate the getsysteminfo (gsi) check this link: https://support.kaspersky.co.uk/common/diagnostics/3632#block7

Getsysteminfo (GSI) direct download: http://media.kaspersky.com/utilities/ConsumerUtilities/GetSystemInfo6.2.zip

Have you installed the corresponding plugins?

Download: https://support.kaspersky.com/9333#block3

Also, have you installed KSC v11 patch b?

Regards

Userlevel 7
Badge +9

 

i prefer the french section.

 

In this case also please see this
A duplicate Topic in two different language sections can be confusing ….

thanks to you.

Hi Caos,

thank you for the support,

below the details that you asked :

I have not yet installed KSC v11 patch b

Kaspersky center installed version 11.0.01131

KES for windows version 11.1.1.126

Kaspresky 10 for server version 10.0.0.486

OS windows server 2016 std

VCenter 6.7

the report generated by the getsysteminfo tool is attached.

 

 

Userlevel 7
Badge +11

Hi,

Please install patch b, and have you installed the corresponding plugins?

Download: https://support.kaspersky.com/9333#block3

And you can send a task for reinstall agent in all pcs.

Regards

thank you so much;
I will install the plugin and patch b,
I will inform you about the result once finished

 

 

Userlevel 7
Badge +11

Hi,

You´re welcome.

Regards

hello caos;
firstly I am very grateful for your help your directions my much helped :pray_tone1: , after the installation of the patches everything is back in order its works perfectly :ok_hand_tone1: .
I have a little problem with the administration server application sometimes it bugs !! despite the installation of patch b.

Userlevel 7
Badge +11

Hi,

Please create an incident to Kaspersky company account. Send Gsi, and traces, reproducing the issue, for review.

Regards

Thank you.

i will do.

Userlevel 7
Badge +11

Hi,

You´re welcome.

Regards

Reply