Kaspersky
Tutorial

Hoe ransomware van een Windows-PC verwijderen, uw bestanden onstleutelen, gegevensversleuteling preventie

  • 19 October 2021
  • 0 replies
  • 20 views

Userlevel 7
Badge +7

Ransomware-infectie betekent dat uw gegevens zijn versleuteld of dat uw besturingssysteem wordt geblokkeerd door cybercriminelen. Deze criminelen eisen meestal losgeld in ruil voor het ontsleutelen van de gegevens. Ransomware kan op veel verschillende manieren zijn weg naar een apparaat vinden. De meest voorkomende routes zijn infecties afkomstig van kwaadaardige websites , ongewenste add-ons in downloads en spam . Doelwitten van ransomware-aanvallen zijn zowel individuen als bedrijven. Een  waakzaam oog en de juiste software zijn belangrijke stappen in de goede richting om zich te beschermen tegen ransomware-aanvallen . Een ransomware-aanval betekent ofwel het verlies van gegevens , het uitgeven van grote sommen geld, of beide .

 

Hoe u ransomware kan detecteren en uzelf ertegen  beschermen?

 

Als het gaat om bescherming tegen ransomware, is voorkomen beter dan genezen. Om dit te bereiken zijn een waakzaam oog en de juiste beveiligingssoftware cruciaal. Kwetsbaarheidsscans kunnen u ook helpen om indringers in uw systeem te vinden. Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat uw computer geen ideaal doelwit is voor ransomware. Apparaatsoftware moet altijd up-to-date worden gehouden dit om te kunnen beschikken over de nieuwste beveiligingspatches . Daarbovenop is zorgvuldige actie, vooral met betrekking tot malafide websites en e-mailbijlagen, van vitaal belang. Maar zelfs de beste preventieve maatregelen kunnen mislukken, waardoor het des te belangrijker is om een ​​noodplan te hebben. In het geval van ransomware is een essentiëel noodplan de beschikbaarheid  van een back-up van uw gegevens. Voor meer informatie over het maken van een back-up en welke aanvullende maatregelen u kan nemen om uw apparaat te beschermen, kan u dit artikel raadplegen Bescherming tegen ransomware: hoe u uw gegevens in 2021 veilig houdt .

 

Versleutelde Trojaanse paarden verwijderen en gegevens ontsleutelen – zo werkt het

 

Als de ransomware wordt gedetecteerd voordat er losgeld wordt geëist, heeft u het voordeel dat u de malware kunt verwijderen. De gegevens die tot nu toe zijn versleuteld, blijven versleuteld, maar het ransomware-virus kan worden gestopt. Vroege detectie betekent dat kan worden voorkomen dat de malware zich naar andere apparaten en bestanden verspreidt.

Als u een externe back-up van uw gegevens of in cloudopslag maakt, kunt u uw versleutelde gegevens herstellen. Maar wat kunt u doen als u geen back-up van uw gegevens heeft? We raden u aan contact op te nemen met de provider van uw internetbeveiligingsoplossing . Er is mogelijks reeds een decoderingstool berschikbaar voor de ransomware waarvan u het slachtoffer bent geworden. U kan ook de website van het No More Ransom  project bezoeken. Dit  branchebreed initiatief is gelanceerd om alle slachtoffers van ransomware te helpen.

 

©️ Kaspersky


This topic has been closed for comments